KONYA / MERAM - Fevzi Çakmak Ortaokulu

Nis

“Yeşil Gelişim : Okul Toprağına İz Bırak “ tarım projemiz için yaptıkları tohum toplarını doğayla buluşturan öğrencilerimiz ,yaptıkları yürüyüşle keyifli anlar geçirdi.

Nis

Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutladılar. Okulun bahçesinde düzenlenen etkinliklerle bir araya gelen öğrenciler, bayramlarını eğlenceli etkinliklerle dolu bir gün olarak geçirdiler.

Nis

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından yürütülen “Küçük Hayallerden Büyük Fikirlere “Peoje Yarışmasına “Tarım” Alanından hazırlanıyoruz.Öğretmenimiz Ayşe Arlı rehberliğinde 5/E sınıfının yürüttüğü proje öğrencilerimize toprakla buluşma imkanı sağladı.

Nis

Konya Emniyet Müdürlüğünün sürdürdüğü proje kapsamında okulumuzda 7. sınıf öğrencilerine yönelik siber güvenlik eğitimi verildi. Günümüzde çocuklar ve gençler için en büyük tehlikelerden biri olan sanal dünyada çocuklarımızın güven içinde zaman geçirebilmeleri için Emniyet Müdürlüğümüz gibi biz öğretmenlerde elinden geleni yaparak onları bilgilendiriyoruz. Bu sac ayağının üçüncüsü olarak evlerde ailelerde aynı hassasiyeti gösterirlerse geleceğimiz teknolojiyi yanlış kullanan değil doğru üreten bir nesil olacaktır.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi başlayacaktır.  Sabah 08.20 de okulda toplanılacak, 08.30 da ilk ders başlayacaktır. Öğlen arası öğrencilerin okul dışına çıkması yasaktır.
Öğrencilerimiz yeme içme ihtiyaçlarını okul kantininden veya evden beslenme getirerek karşılayabilirler. Okul çıkış saatimiz 14.45'tir.

Zaman Çizelgesi aşağıdadır.

06-09-2023

Tem

Okulumuzda kıyafet uygulamasını belirlenmesi amacıyla velilerimize yönelik uygulanan anketten okul kıyafeti uygulamasının eski kıyafetin aşağıda belirtildiği şekilde değişimi yönünde karar çıkmıştır. 2023-2024 Eğitim-öğretim yılı 5. sınıfa kayıt yaptıran öğrencilerin aşağıda belirlenen yeni kıyafetle, diğer sınıflarda(6,7,8.Sınıf) okuyan öğrencilerin ise önceki kıyafetleri ile okula devam edebilecekleri ancak istemeleri halinde öğrencilerimizin  yeni kıyafetleri kullanabilecekleri yönünde karar alınmıştır.